Ik wil afvallen

 

Waarom lukt het maar niet, om die paar kilootjes (nog) af te vallen? Heb je al vanalles geprobeerd? Shakes, montignac, keto, caloriën tellen, weight watchers, detox, groentesapjes, sporten en toch weer terug in het oude patroon vallen?  Waar gaat het elke keer mis? Waarom kan je niet van al dat lekkers afblijven, of waarom eet je elke keer teveel, net dat extra broodje, die extra aardappel, die schep pasta. Of toch weer een glas limonade? Er zijn mensen die zeggen: “nou dat ene glas fanta/cola op 1 dag maakt toch niets uit?” Nee 1 glas maakt niet uit maar als je dat een week lang iedere dag 1 glas fanta/cola drinkt natuurlijk wel. En als je dat wekenlang doet, op lange termijn gaat dat wel aanzetten.

Daarbij is suiker wel een “sluipmoordenaar”, het gaat ervoor zorgen dat geen energie meer hebt/krijgt, je gaat er slecht van gaat slapen, je hebt nauwelijks/geen zin meer om te bewegen, je krijgt een slecht humeur/kort lontje, je gaat ongezonder eten en daardoor ook meer in gewicht gaat aankomen.

Zo ga je van overgewicht, naar obesitas en verhoog je het risico op verschillende ziektes. Zoals diabetes, verhoogd cholesterol, reuma, artrose, kanker, slaap apneu. In ons achterhoofd weten we dit best wel, maar toch zit er ook zo’n stemmetje in je achterhoofd die vind dat beloond mag worden omdat je goed bezig bent met je aan het dieet te houden en te bewegen. Stop dat stemmetje, hou haar/hem tegen en zorg dat je weer gezond gaan leven en verlaag het risico op die ziektes. Wil je veranderen dan kan hypnose je hier goed bij helpen.

 

Ben je in behandeling bij een diëtist of arts overleg met hun of hypnose een extra hulpmiddel kan zijn.