Hypnose, is dat wel iets voor mij?

 

Als je wel eens iets over hypnose hebt gehoord denk je nu vast dat is niets voor mij. Dan gebeuren er dingen met mij die ik niet wil. Of is dat niet eng of gevaarlijk? 

Is dat zo? Nee, ik kan je zeggen dat het niet gevaarlijk is, het gebeurd allemaal op basis van vertrouwen en er gebeuren alleen dingen die jij wilt. Je kunt er niet in blijven hangen, je komt er altijd weer uit. Hypnose in onze praktijk heeft een doel en dat is niet de sensatie die je wel eens op televisie ziet. Wat bereiken we ermee als ik je laat knorren als een varken? Waarschijnlijk als je dat leuk vind om te doen kan ik je dat zo ook wel vragen en is hypnose overbodig. 

Wist je dat je meerdere malen op een dag in hypnose/trance bent? Misschien herken je dit wel, je zit in de auto op weg van je werk naar huis of andersom en ineens ben je al veilig op de plaats van bestemming, je hebt het niet eens in de gemerkt dat je die weg al hebt afgelegd. Tijdens het lezen van een boek hoor je niet eens wat je kinderen aan het vertellen zijn, zo verdiept ben je met je gedachten.  Of mediteer je vaker? Dit is ook een soort van hypnose/trance. 

Door te communiceren met je onderbewustzijn kan ik bepaalde "programma's" aanpassen zodat je er niet meer aan zult denken. Een voorbeeld als ik tegen jou zeg: "niet denken aan een roze olifant", dikke kans dat je dan denkt aan een roze olifant. Bij hypnose gebruiken we suggesties dat dit wordt voorkomen. En je op deze manier van bepaalde fobieën afkomt of stopt met roken. 

 

Heb je nog vragen, ben je benieuwd of het iets is voor je en of ik dan de geschikte persoon ben neem dan gerust contact met mij op. Het is ook mogelijk om een kennismakingsgesprek in te plannen voor uitleg over hypnose of als je vragen hebt. 

Het eerste contact is telefonisch of via de mail. Na het maken van de eerste afspraak ontvang je een intake formulier deze had ik graag minimaal 48 uur voor de eerste afspraak terug zodat ik mij kan voorbereiden.