ONTSPANNINGSMASSAGE

De naam zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Door middel van effleurages (strijkingen), knedingen, fricties en schuddingen ontstaat er een natuurlijke en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk en ontspannend is om te ondergaan. Deze ontspanningmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij het mogelijk is een warme massage olie te gebruiken.

 

HOT STONE MASSAGE

Hotstone massage heeft veel weg van klassieke massage. 
Deze hotstone massage wordt gegeven met mooie, door de natuur afgeronde lavastenen. Deze hebben een temperatuur tussen de 45 en de 50 graden. Vanwege de warmte van de stenen werkt een hotstone massage vaak dieper door dan een gewone massage.

Door het kneden, wrijven en drukken op het lichaam wordt warmte geproduceerd en wordt de bloedsomloop verbeterd, terwijl daarnaast het lymfestelsel wordt gestimuleerd en het bloed met meer voedingsstoffen wordt verrijkt.
Via de tastzin werkt massage in op het zenuwstelsel en bevordert de circulatie en productie van het hormonale stelsel.
De prikkelingen op het centrale zenuwstelsel werken kalmerend en pijnverzachtend. 
Lichamelijke klachten zoals verkramping of verstijvingen worden opgeheven. Massage in het algemeen, maar zeker een hotstone massage, kan in hoge mate bijdragen aan het voorkomen van talrijke kwalen en tot het bewerkstelligen van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bij het werken met zowel warme als koude stenen om nieuwe circulatiepatronen te bewerkstelligen en zo opstoppingen en blokkades te verminderen, kan er roodheid optreden, veroorzaakt door een snelle verhoging van de bloedtoevoer op die plaats. Door de warmte kan het bloed beter doordringen in het weefsel, waar het verkrampte en verstopte structuren verhelpt.

De Hotstonemassage is over het algemeen een veilige massage. Toch kunnen er redenen zijn waarom iemand niet (absoluut) of gedeeltelijk (relatief) gemasseerd mag worden.

Alle contra-indicaties voor ontspanningsmassage gelden ook voor Hotstonemassage;
– Kwaadaardige processen zoals tumoren;
– Burn-out;
– Diabetes;
– Zwangerschap. Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een Hotstonemassage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts;
– Koorts en Infecties;
– Huidaandoeningen zowel bacterieel als viraal of huidaandoeningen (wonden) ten gevolge van bestraling of verbranding;
– Onder behandeling bij arts of specialist met hoge bloeddruk of verlaagde bloeddruk;
– Onder behandeling van arts of specialist ten gevolge van ernstige hart- en vaatziekten;
– Ernstige vochtophoping in de weefsels (oedeem vorming).

Bij een buitentemperatuur van meer dan 24 graden Celsius kan ik geen Hotstonemassage geven omdat het lichaam dan de warmte niet goed kwijt kan.

Mocht u twijfelen of de Hotstonemassage ook voor u mogelijke risico’s met zich meebrengt, neem dan contact op met uw behandelend arts of specialist.