Nieuws

Mei 2021

Hypnose

Wat is hypnose eigenlijk? Is het gevaarlijk? Gebeuren er dingen die ik niet wil? Wat kan je er allemaal mee? Deze vragen had ik ook voordat ik begon aan de basistraining voor Hypnose. En ik kan je zeggen dat het niet gevaarlijk is en dat het gebeurd op basis van vertrouwen en er gebeuren alleen dingen die jij wilt. Je kunt er niet in blijven hangen, je komt er altijd weer uit. 

Wat is hypnose? Dat is een andere staat van jezelf. Een toestand van ontspanning, verwarring of concentratie waar je bewustzijn iets verder weg is. En in deze ontspannen toestand is je onderbewustzijn in staat om creatief te reageren op suggesties en plaatjes. Op deze manier kan je dingen veranderen zonder dat je kritische ik er op reageert. 

Maart 2021

 

Gelukkig mogen we weer masseren!

Vanaf 3 maart zijn onze deuren weer geopend en kunt u weer terecht voor een moment voor u zelf. Of als u klachten heeft om deze te laten behandelen. Er is nu ook een mogelijkheid om op woensdagmiddag te reserveren. 

November 2020

Vanaf december 2020 kunt u kiezen voor een Dry Needling behandeling bij uw massage. Als uw klachten door "knopen" veroorzaakt worden, kunnen we ervoor kiezen om Dry Needling toe te passen om zo verlichting te creëren van uw pijnlijke klachten. 

November 2020

Online reserveren

Vanaf nu is er ook een mogelijkheid om online te reserveren. U kunt dan zelf gelijk met uw eigen agenda kijken wat u het beste uitkomt. Staat er geen gepaste mogelijkheid bij neem dan contact op dan kijken we samen naar een gepast moment.

November 2020

Feest!

Alweer een jaar in de praktijk in Echt. Het jaar is omgevlogen ondanks de 3 maanden sluiting vanwege COVID-19. Steeds meer cliënten vinden hun weg naar de praktijk met hun klachten. En hebben baat bij de behandelingen die ik geef. Dat is heel fijn om te horen. Om dit te vieren heb ik een facebook actie, deel en win het facebook bericht en ik verloot 2 ontspanningsmassages van 30 minuten twv. € 29,50. Of als u een afspraak maakt voor in november of december dan ontvangt u 10% korting. 

23 september 2020

Dag van de Mantelzorg

10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op die dag worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet als teken van waardering wat ze allemaal doen voor de ouderen die hulp nodig hebben. Ook in de praktijk aan de Peijerstraat willen wij hier een steentje aan bijdragen. U ontvangt 10 % korting op een behandeling bij ons inde praktijk maar ook bij Beautysalon Mi Vida en of bij Linette Vosdellen Tactiel Stimulering.

14 september 2020

 

S T O E L M A S S A G E

Vandaag mag ik weer stoelmassages op locatie geven. Om ziekteverzuim te voorkomen of om je werknemers in de watten te leggen. Even heerlijk 20 minuten in de baas zijn tijd te ontspannen.

13 september 2020

 

D O O R B L O E D I N G

Een goede doorbloeding is belangrijk voor je weerstand, je immuunsysteem, sneller herstel. Ons lichaam wordt door de jaren heen blootgesteld aan onder andere stress, slechte voeding, weinig beweging, overbelasting. Dit zijn factoren die de doorbloeding beïnvloeden. En dus ook bepaalde bloedbanen dicht gooien. Hierdoor krijgt men (chronische) klachten, ziektes, sneller blessures. De doorbloeding kan je stimuleren door fysische vasculaire therapie.

30 juli 2020

 

Vanaf vandaag ben ik ook zichtbaar op de weg. 

Heel blij met het resultaat, met dank aan Kevin Zeelen van Signlab Echt voor de snelle en goede service!

W E E R S T A N D 6

Afgelopen weken hebben we het over onze WEERSTAND gehad, de oorzaken, gevolgen, factoren van een verminderde weerstand. Blijkt dat het niet zo vanzelfsprekend is om een "goede" weerstand te hebben. Dit verschilt natuurlijk ook van persoon tot persoon. In het algemeen zien we er van binnen allemaal hetzelfde uit, het verschil zit hem in de details hoe vatbaar je bent voor bepaalde virussen e/o bacteriën. Bewegen is ook een onderdeel om goed weerstand op te bouwen of te onderhouden. En dan bedoel ik bijvoorbeeld iedere dag een half uur wandelen, fietsen, of traplopen, poetsen draagt bij aan je gezondheid. Sport je daarbij ook nog 1-2 x per week dan verbrand je al meer energie dan je niet sport. Energie verbanden is nodig om je bloedsomloop goed op gang te laten komen. En om de kans op minder blessures, sneller herstel. Zoals we dat met massages ook doen. Onlangs ben ik in aanraking gekomen met Bemer fysische vasculaire therapie. Met deze therapie vergroot je de doorbloeding, het opent 75%van hè microcirculatie. Ik zelf merkte al snel dat ik met sporten veel meer zuurstof heb. En veel meer energie en niet meer zo vermoeid. Dus ik heb besloten dit ook in de praktijk te gebruiken om zo iedereen te helpen aan een betere WEERSTAND. Voor meer info : https://tiyuen-van-den-hurck.bemergroup.com/nl

W E E R S T A N D 5

Iedereen heeft wel eens stress, van klein tot groot. Stress bestaat uit verschillende factoren. Het omvat alle prikkels die de natuurlijke balans verstoren en de fysieke en mentale reacties hierop. Langdurige stress kan schadelijk zijn voor het lichaam. Weet dat dit een factor kan zijn waardoor je slecht/ minder door gaat slapen. (Zie de voorgaande post). Stress wordt door iedereen anders ervaren, voor de een positief kan voor een ander negatief worden gezien. Belangrijke gevolgen van negatieve/ chronische stress: vermoeidheid, slapeloosheid, somberheid, angststoornissen, depressie, verhoogde kans op diabetes, verhoogde kans op hart - en vaatziekten, verminderde wering van het immuunsysteem en daardoor vatbaarder voor ziektes. Hoe pak je stress aan? Dat is niet altijd even gemakkelijk, goed is te achterhalen welke stress factor(en) er spelen. Vaker is het een opeenstapeling van diverse factoren, meest voorkomende factoren zijn: relatie gerelateerd privé/ werk problemen, financieel, op het werk problemen, gezondheid. Het helpt om er met iemand (bekende of professioneel) over te praten om enkele factoren uit te schakelen.

W E E R S T A N D 4

Goede en voldoende nachtrust is belangrijk voor je lichaam. Dit heb je nodig om te kunnen opladen en goed te kunnen functioneren overdag. We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door. Slaap je in de regelmaat onvoldoende en slecht dan kan dat fysiek parten spelen. De effecten van te weinig slaap zijn: slechter geheugen, concentratie problemen, verhoging van stress, verhoogde eetlust en drang naar bewerkte voeding, minder wilskracht, verminderde functie van het immuunsysteem met als gevolg een verhoogde vatbaarheid voor blessures en aandoeningen. Zoals je ziet is het belangrijk dat je voldoende nachtrust krijgt. Als je 1 nacht 1 uur minder slaapt zal dit in de regel niet veel uitmaken, maar heb je de hele week elke nacht een uur tekort dan heb je een slaapschuld van 7u op het einde van de week. Dit kan je niet meer inhalen en is al voldoende om "schade" aan te richten aan je gezondheid. Men denkt wel dat haal ik in het weekend wel in, maar dat werkt helaas zo niet. Probeer te achterhalen waarom je de laatste tijd slecht en of onvoldoende slaapt. Stress kan een reden zijn. Te laat koffie drinken of andere cafeïne dranken in de avond werkt ook niet. Probeer ook te vermijden om nog even op je telefoon of tablet of tv te kijken voordat je gaat slapen. Het blauwe led licht van deze apparaten doet je nachtrust geen goed. Neem een warme douche voordat je gaat slapen, dit kan ontspannend werken. Meditatie kan ook helpen ontsporen om zo beter in slaap te vallen. Zorg voor een goede slaapkamer temperatuur en dat het donker is. Slaap lekker!

W E E R S T A N D 3

Eén van de facturen die je WEERSTAND kan verminderen is slechte voeding. En nu weet ik dat dit een breed begrip is. Wat goed is voor de een hoeft niet goed te zijn voor de ander. Maar in het algemeen valt onder slechte voeding datgene wat niet in de schijf van 5 voorkomt. Door de jaren heen is dat ook weer iets veranderd. Maar je zult het met me eens zijn dat gefrituurd eten, fast food, suikers ( koekjes, snoepjes, gebak, chocolade, chips, frisdrank), sausjes niet al te best zijn. Eet je dit af en toe dan valt dat mee. Maar vaker dan 3x per week is niet zo best. Ongezond eten is vaak makkelijk, goedkoop en minder tijd rovend. Gezond eten kost tijd om te bereiden kan duurder zijn omdat het vers is. Wat is dan gezond eten? Laten we ervan uit gaan dat het om voeding gaat waar geen lange houdbaarheidsdatum aan vast hangt. Verse groente, fruit, volkoren producten, weinig zout, magere en halfvolle melkproducten, mager vlees, vette vis zoals zalm en makreel, voldoende water, af en toe thee/ koffie. Het verminderd de kans op kanker, hart- en vaatziekten.

 

W E E R S T A N D 2

Je WEERSTAND verhogen hoe doe je dat? En waar begin je dan? Belangrijke factoren die invloed hebben op een verminderende weerstand zijn, slaap, stress en voeding. De gemiddelde mens heeft last van stress. In 2016 had ruim de helft van Nederland last van stress gerelateerde lichamelijke klachten. (Bron:gezondheidsnet.nl) Slechts een kwart van de Nederlandse bevolking haalt de richtlijnen voor gezonde voeding. (Bron: CBS) Tien procent van alle Nederlanders slapen te kort of te lang. In 2018 meldde zich 1 op de 5 Nederlanders zich met slaapproblemen (bron: CBS). De gemiddelde mens gaat er niet eens mee naar een huisarts vanwege slaap problemen. En dan nog niet eens gekeken naar het aantal mensen die chronisch ziek zijn en medicatie slikken. Beste is om met kleine stapjes te beginnen. Te veel aanpassingen in 1x ga je niet volhouden, tenslotte heeft het brein 6 weken nodig om van iets nieuws om te zetten naar een gewoonte.

W E E R S T A N D

Corona, covid-19... je hoort bijna niets anders de laatste weken. Het verschrikkelijke virus die wereldwijd ons in de ban heeft. Mensen met een verminderende weerstand zijn er (sneller) vatbaar voor. Dus als je gezond bent krijg je het niet? Maar toch zijn er ook gezonde mensen bij die het hebben opgevangen? Raar?! Nee dat hoeft niet want je weet niet of je gezond genoeg bent om er niet vatbaar voor te zijn. WEERSTAND is een andere naam voor je immuunsysteem. En je immuunsysteem staat voor je lichaamseigen barrières, organen, moleculen en antistoffen die je beschermen tegen schimmels, bacteriën en virussen. Een aantal factoren kunnen invloed hebben op je WEERSTAND:

* medicatie

* ziekte

* slaap te kort

* stress

* slechte voeding

Als 1 van deze factoren spelen dan heb je kans dat je een verminderde WEERSTAND hebt.

 

3 April 2020

 

Pasen Win Actie

 

Corona of niet. Pasen gaat gewoon door en dus bedenken we ook een actie. 

Raad het juiste aantal zakjes in de vaas en win een ontspanningsmassage van 25 min twv. € 27,50!

Deze kan natuurlijk na de corona crisis geïnd worden. 

klik op de link om te zien wie de winnaar is geworden.

https://www.facebook.com/MassagepraktijkZensitive/videos/464804217565015/

13 December 2019

 

N I E U W

Binnenkort ook bij Massagepraktijk ZensiTive:

  • Voetreflexologie, door het behandelen van de reflexzones in je voeten stel je het zelfherstellende vermogen van je lichaam in werking. 

 

  • Energetische therapie, hier wordt ook het zelfherstellende vermogen van je lichaam geactiveerd. Heeft u chronisch pijn en het advies: "leer er maar mee leven" ...?  

 

 

15 November 2019

 

P I N 

vanaf vandaag kunt u bij ons ook met de pin betalen!

 

8 November 2019

 

K L A A R

 

.... voor de eerste cliënt. Ook toe aan een momentje ontspanning? Of al een tijdje last van die blessure die blijft na zeuren? Maak dan een afspraak. Voor de opening ontvangt u 10% korting bij uw eerste afspraak.

 

www.massagepraktijk-zensitive.nl
Of bel/app 06 1418 9003

20 Oktober 2019

 

D U U R


Ik hoor wel eens vaker dat massage duur is en dat het een luxe product is. Want je krijgt het niet vergoed. Maar is dat zo?

Heel veel klanten/patiënten komen relax, verlicht van een boel pijn van de massagetafel en dan krijg je de opmerking ; “eigenlijk moet ik dat vaker doen”! Ja dat klopt eigenlijk wel. Maar wat is dan de reden waarom men het dan niet doet? Gewoon vanwege het feit dat je het niet vergoed krijgt?! Maar is dat belangrijk om pijnvrij lijf te hebben? Blijkbaar voor veel mensen wel. Een bepaald percentage gaat beginnen met sporten, wijten de stijfheid en de pijn aan weinig beweging. Heel goed, dat is tenminste een begin. Maar sporten vergt ook veel activiteit van de spieren. Als hier al blokkades zitten dan kan het door het sporten erger worden met als uitkomst blessures. Veel mensen stoppen dan weer met sporten want het bied niet de uitkomst die men verwacht had. En dan ben je sponsor van de sportschool voor de rest van het jaarcontract. En uiteindelijk hoopt men dat het dan weg gaat vanzelf. Of laten we beginnen met veel water te drinken want dat is gezond. Na een paar dagen slinkt die enthousiasme ook weer want je moet ieder uur naar het toilet. Dat schiet ook niet op. Vergelijk jezelf met een plant die zelden water en dan ineens een overvloed aan water krijgt. Dat water loopt zo van boven naar de bodem van de pot bij een “uitgedroogde” plant. Het kan zich nergens aan hechten en bereikt niet het resultaat wat je wilt. Beter is dan om dit op te bouwen en een slokje water drinken elk uur. Zo kan je lichaam er aan wennen. Ben je blij bent met je lichaam en wil je er graag nog lang van wilt genieten? Dan is het belangrijk om je regelmatig te laten masseren. Op die manier zorg je voor een goede doorbloeding en ontspanning van je spieren en kan je de pijntjes laten verdwijnen en vaak voorkomen dat het niet erger wordt. Regelmatig kan zijn 1x per 6 weken een half uur. Dat zou betekenen zo'n 8x per jaar. Wat neer komt op ongeveer 65 cent per dag. Een jaar lang zo weinig mogelijk/geen pijn. Menige vakanties zijn "duurder" en ben je pijn vrij voor 1-2-3 weken en de overige 49 weken van het jaar zit je met je zeurende pijn. En die vakantie krijg je toch ook niet vergoed. Dus is massage nu duur?

 

12 Oktober 2019

 

N I E U W

Vanaf 1 november in Echt, Peyerstraat 35a, onder 1 dak met fysio/otheopaat Bert Vedder, schoonheidsspecialiste Mi Vida, logopedist Logo Senz. Voor uw fysieke klachten zoals nek/ schouder, chronische pijn, hoofdpijn, lage rugpijn, moeite met ontspanning, jicht, kneuzingen ...
Voor meer info www. massagepraktijk- zensitive.nl
Of bel 06-14189003#zensiTivemassage #sportmassage #sport #spierpijn #chronischepijn #cupping #wetcupping #hotstone #ontspanning #taping #relax #zwangerschap #Echt

29 September 2019:

Het oranje logo is het nieuwe logo van onze massagepraktijk ZensiTive. Momenteel zijn we druk bezig om de visitekaartjes te ontwerpen met het nieuwe logo. Meer nieuws volgt. 

13 September 2019: